Activiteitenbegeleider Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel Stichting Humanitas Rotterdam 32 uur per week

Je vindt het een uitdaging om je als activiteitenbegeleider in te zetten voor slachtoffers van mensenhandel. Als jij iets organiseert doet iedereen mee. Je kan goed plannen, maar ook improviseren. Herken je jezelf? Lees dan verder over ons.

Wie zijn wij?
Stichting Humanitas is er voor de meest kwetsbaren in de regio Rotterdam, van 0 tot 100+. Humanitas helpt deze mensen hun leven op hun eigen manier te blijven leven. Zo zelfstandig mogelijk. Voor hen bieden we een breed en afgestemd palet aan zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Zowel in huis als thuis.

Het Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel (ESSM) van Stichting Humanitas biedt gespecialiseerde ondersteuning aan sekswerkers, slachtoffers van mensenhandel, mensen met hiv, LHBTI+ personen en anderen die vragen hebben op het gebied van seksuele- en genderdiversiteit.
De vacature voor activiteitenbegeleider is voor de opvangvoorziening voor slachtoffers van nationale en internationale mensenhandel.

Taken en verantwoordelijkheden
Slachtoffers van mensenhandel hebben een leefomgeving nodig waarin zij zich veilig voelen, tot rust komen, waar aandacht is voor trauma’s, maar vooral voor de eigen kracht, dromen en de toekomst. Het streven is dat zij na de (crisis)opname weer perspectief zien, zelf keuzes kunnen maken en gemotiveerd zijn.

De opvangvoorziening waar jij komt te werken is voor meerderjarige vrouwelijke slachtoffers van mensenhandel (en hun eventuele kinderen). De opvangvoorziening biedt een activiteitenprogramma aan, individueel en in groepsverband, met als doel resocialisatie en een zo zelfstandig mogelijke deelname aan de maatschappij.

De activiteiten die door jou worden aangeboden zijn gericht op dagstructurering en ontspanning. Deze activiteiten zijn creatief en/of recreatief van aard. Je ontwikkelt hiervoor een activiteitenprogramma. Hiernaast help je bij het organiseren en de praktische uitvoering van educatieve activiteiten en trainingen die door de pedagogisch hulpverleners worden gegeven.

Functie-eisen
Wij zoeken iemand met een mbo-opleiding, bijvoorbeeld MMZ of SPW. Ervaring als activiteitenbegeleider is een pré. Het is noodzakelijk dat je zelfstandig en in teamverband kunt werken, affiniteit hebt met de doelgroep en je kunt aansluiten bij onze visie.
Je hebt kennis van hygiëne- en veiligheidseisen. Je bent sociaal vaardig, kunt de doelgroep motiveren om deel te nemen en bent in staat een goede sfeer te creëren. Je bent creatief, kunt improviseren en beschikt over goede schriftelijke & mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, computervaardigheden en didactische vaardigheden.

Wij bieden:

  • Een zelfstandige functie binnen een enthousiast team in een werkomgeving waarbinnen betrokkenheid en professionaliteit gecombineerd worden;
  • Een licht chaotische, maar toch georganiseerde werkomgeving;
  • Het salaris is afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding conform CAO Sociaal Werk schaal 6;
  • De rest, daar komen we wel uit.

Solliciteren
Je kunt solliciteren door te mailen naar pmw@stichtinghumanitas.nl t.a.v. Irene de Haas, Manager ESSM. Als je CV en motivatie geschikt zijn, nodigen we je graag uit voor een kop koffie. Bevalt de kennismaking van beide kanten goed, dan word je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Dan kun je per direct aan de slag.

Meer informatie over het ESSM en onze visie vind je op www.humanitasexpertisecentrum.nl
Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen.

Stichting Humanitas is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere organisaties maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Activiteitenbegeleider Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel Stichting Humanitas Rotterdam 32 uur per week
Schuiven naar boven