Pedagogisch Hulpverlener Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel 32 uur per week Stichting Humanitas Rotterdam

Je vindt het een uitdaging om je als pedagogisch hulpverlener in te zetten voor slachtoffers van mensenhandel. Jouw werk is het liefst elke dag anders en elke dag een uitdaging. Herken je jezelf? Lees dan verder over ons.

Wie zijn wij?
Stichting Humanitas is er voor de meest kwetsbaren in de regio Rotterdam, van 0 tot 100+. Humanitas helpt deze mensen hun leven op hun eigen manier te blijven leven. Zo zelfstandig mogelijk. Voor hen bieden we een breed en afgestemd palet aan zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Zowel in huis als thuis.

Het Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel (ESSM) van Stichting Humanitas biedt gespecialiseerde ondersteuning aan sekswerkers, slachtoffers van mensenhandel, mensen met hiv, LHBTI+ personen en anderen die vragen hebben op het gebied van seksuele- en genderdiversiteit.
De vacature voor pedagogisch hulpverlener is voor de opvangvoorziening voor slachtoffers van nationale en internationale mensenhandel.

Taken en verantwoordelijkheden
Slachtoffers van mensenhandel hebben een leefomgeving nodig waarin zij zich veilig voelen, tot rust komen, waar aandacht is voor trauma’s, maar vooral voor de eigen kracht, dromen en de toekomst. Het streven is dat zij na de (crisis)opname weer perspectief zien, zelf keuzes kunnen maken en gemotiveerd zijn.

De opvangvoorziening waar jij komt te werken is voor meerderjarige vrouwelijke slachtoffers van mensenhandel (en hun eventuele kinderen). Jij doet intakes en biedt begeleiding tijdens het verblijf en naar een vervolg. Binnen de opvang wordt methodisch gewerkt op basis van krachtgericht en herstelgericht werken.

Functie-eisen
Wij zoeken iemand met een agogische opleiding, bijvoorbeeld SPH of MWD.
Het is noodzakelijk dat je zelfstandig en in teamverband kunt werken, affiniteit hebt met de doelgroep en je kunt aansluiten bij onze visie. Je bent flexibel, relativerend en stressbestendig. Ook ben je bereid om in de weekenden en vroege avond te werken en achterwachtdiensten te draaien. Je moet houden van uitdaging en een ‘open mind’ hebben. Je bent ook taalvaardig in het Engels. Spaans is een pré.

Wij bieden:

  • Een zelfstandige functie binnen een enthousiast team in een werkomgeving waarbinnen betrokkenheid en professionaliteit gecombineerd worden;
  • Een licht chaotische, maar toch georganiseerde werkomgeving;
  • Het salaris is afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding conform CAO Sociaal Werk schaal 8;
  • Koffie uit een pot;
  • De rest, daar komen we wel uit.

Solliciteren
Je kunt solliciteren door te mailen naar pmw@stichtinghumanitas.nl t.a.v. Irene de Haas, Manager ESSM. Als je CV en motivatie geschikt zijn, nodigen we je graag uit voor een kop koffie. Bevalt de kennismaking van beide kanten goed, dan word je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Dan kun je per direct aan de slag.

Meer informatie over het ESSM en onze visie vind je op www.humanitasexpertisecentrum.nl

Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen. Integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is onderdeel van de procedure.

Stichting Humanitas is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere organisaties maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Pedagogisch Hulpverlener Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel 32 uur per week Stichting Humanitas Rotterdam
Schuiven naar boven