Coördinator Hulpverlening Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel Stichting Humanitas Rotterdam, 32 uur per week

Je vindt het een uitdaging om je in te zetten voor de inhoud van gespecialiseerde maatschappelijke hulpverlening. Je hebt oog voor kwaliteit. Het begeleiden van teams en individuele hulpverleners op de inhoud is jou op het lijf geschreven. Herken je jezelf? Lees dan verder over ons.

Wie zijn wij?

Stichting Humanitas is er voor de meest kwetsbaren in de regio Rotterdam, van 0 tot 100+. Humanitas helpt deze mensen hun leven op hun eigen manier te blijven leven. Zo zelfstandig mogelijk. Voor hen bieden we een breed en afgestemd palet aan zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Zowel in huis als thuis.

Het Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel (ESSM) van Stichting Humanitas biedt gespecialiseerde ondersteuning aan sekswerkers, slachtoffers van mensenhandel, mensen met hiv, LHBTI+ personen en anderen die vragen hebben op het gebied van seksuele- en genderdiversiteit.

Taken en verantwoordelijkheden

De coördinator hulpverlening is werkzaam binnen het Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel (ESSM) en ondersteunt de teams Prostitutie Maatschappelijk Werk, LHBTI+Support, Hiv Hulpverlening, Opvang en Woonbegeleiding. Het betreft een ondersteunende functie met een inhoudelijk karakter (op operationeel-tactisch niveau). Als Coördinator Hulpverlening ben je (mede)verantwoordelijk voor de inhoud van de maatschappelijke hulpverlening, de begeleiding van cliënten in de opvangvoorzieningen en de woonbegeleiding.
Je biedt ondersteuning door de kwaliteit en kwantiteit van de uitvoering van de hulpverlening te coördineren en de teams/individuele hulpverleners te begeleiden en instrueren waar nodig. Je coördineert, implementeert en bewaakt de inhoudelijke uitvoering van hulpverlening op basis van het uitgezette beleid en interne werkplannen en denkt mee over verbeteringen. Je zorgt voor de juiste kwantitatieve en kwalitatieve bezetting binnen de teams en maakt hiervoor onder andere dienstroosters. Je neemt deel aan team-overleggen en voert caseload-besprekingen met individuele hulpverleners. Voor de teams/individuele hulpverleners ben je het eerste aanspreekpunt, je stemt af met de manager.

Functie-eisen

Wij zoeken iemand met hbo werk- en denkniveau en ruime werkervaring als maatschappelijk werker. Je hebt ervaring met het initiëren, implementeren, uitvoeren, monitoren en evalueren van kwaliteitseisen en overige werkwijzen en protocollen. Je hebt ervaring met het op inhoud van de hulpverlening ondersteunen van collega’s. Het is noodzakelijk dat je affiniteit hebt met de doelgroepen en je kunt aansluiten bij onze visie. Je kunt goed plannen en organiseren, beschikt over goede mondelinge & schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en enthousiasmerende & motiverende sociale vaardigheden. Kennis van de sociale kaart van Rotterdam is een pré.

Wij bieden:

  • Een zelfstandige functie in een werkomgeving waarbinnen betrokkenheid en professionaliteit gecombineerd worden;
  • Een licht chaotische, maar toch georganiseerde werkomgeving;
  • Het salaris is afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding conform CAO Sociaal Werk schaal 9;
  • De rest, daar komen we wel uit.

Solliciteren

Je kunt solliciteren door te mailen naar pmw@stichtinghumanitas.nl t.a.v. Irene de Haas, Manager ESSM. Als je CV en motivatie geschikt zijn, nodigen we je graag uit voor een kop koffie. Bevalt de kennismaking van beide kanten goed, dan word je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Dan kun je per direct aan de slag.

Meer informatie over het ESSM en onze visie vind je op www.humanitasexpertisecentrum.nl

Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen.

Stichting Humanitas is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere organisaties maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Coördinator Hulpverlening Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel Stichting Humanitas Rotterdam, 32 uur per week
Schuiven naar boven