Maatschappelijk Werker LHBTI+Support Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel, 16-32 uur per week

Bijdragen aan een veilige omgeving waar mensen kunnen praten over seksuele diversiteit en genderidentiteit. Een plek waar iedereen zichzelf mag zijn. Daar wil jij je graag voor inzetten.

Jouw werk is het liefst elke dag anders en elke dag een uitdaging. Adviseren en begeleiden van LHBTI+’s is jou op het lijf geschreven. Herken je jezelf? Lees dan verder over ons.

Wie zijn wij?

Stichting Humanitas is er voor de meest kwetsbaren in de regio Rotterdam, van 0 tot 100+. Humanitas helpt deze mensen hun leven op hun eigen manier te blijven leven. Zo zelfstandig mogelijk. Voor hen bieden we een breed en afgestemd palet aan zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Zowel in huis als thuis.

Het Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel (ESSM) van Stichting Humanitas biedt gespecialiseerde ondersteuning aan sekswerkers, slachtoffers van mensenhandel, mensen met hiv, LHBTI+’s en anderen die vragen hebben op het gebied van seksuele- en genderdiversiteit.

Taken en verantwoordelijkheden

Als maatschappelijk werker ben je werkzaam binnen het team LHBTI+Support van het ESSM.
Je biedt op methodische wijze individuele ondersteuning gericht op coming in, coming out, zelfacceptatie, transitie, empowerment. Praktisch en psychosociaal. De behoeften van de cliënt staan hierbij centraal. Hiernaast ben je groepsleider van de supportgroepen gericht op het ontmoeten van gelijkgestemden. Je werkt altijd vanuit het principe van herkenning en erkenning. Geen van je dagen zal waarschijnlijk hetzelfde zijn. Je moet houden van uitdaging en een ‘open mind’ hebben. In de avond werken hoort er ook bij.

Functie-eisen

Wij zoeken iemand met een afgeronde hbo-opleiding (MWD, Sociaal Werk of SPH) met bij voorkeur al ervaring als maatschappelijk werker. Het is noodzakelijk dat je zelfstandig en in teamverband kunt werken, affiniteit hebt met de doelgroep en je kunt aansluiten bij onze visie. Je beschikt over kennis van seksuele- en genderdiversiteit, LHBTI+ gerelateerde problematiek en basiskennis van sociaalwetenschappelijke theorieën over menselijk gedrag, socialisatie- en systeemtheorieën. Je beschikt over sterke communicatieve- en sociale vaardigheden. Je bent bekend met de algemene en LHBTI+ specifieke sociale kaart. Ervaringsdeskundigheid is een pré.

Wij bieden:

  • Een functie in een klein team waarbinnen betrokkenheid en professionaliteit gecombineerd worden;
  • Een licht chaotische, maar toch georganiseerde werkomgeving;
  • Het salaris is afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding conform CAO Sociaal Werk schaal 8;
  • De rest, daar komen we wel uit.

Solliciteren

Je kunt solliciteren door te mailen naar pmw@stichtinghumanitas.nl t.a.v. Irene de Haas, Manager ESSM. Als je CV en motivatie geschikt zijn, nodigen we je graag uit voor een kop koffie. Bevalt de kennismaking van beide kanten goed, dan word je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Dan kun je per direct aan de slag.

Meer informatie over het ESSM, LHBTI+Support en onze visie vind je op www.humanitasexpertisecentrum.nl

Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen.

Stichting Humanitas is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere organisaties maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Maatschappelijk Werker LHBTI+Support Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel, 16-32 uur per week
Schuiven naar boven