Maatschappelijk werker Prostitutie Maatschappelijk Werk Stichting Humanitas Rotterdam Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel, 32 uur, zwangerschapsvervanging

Je wilt graag een bijdrage leveren aan gespecialiseerde hulpverlening aan sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel. Het bespreekbaar maken van seksuele diversiteit, seksuele gezondheid en seksuele weerbaarheid gaat jou goed af. Jouw werk is het liefst elke dag anders en elke dag een uitdaging. Herken je jezelf? Lees dan verder over ons.

Wie zijn wij?

Stichting Humanitas is er voor de meest kwetsbaren in de regio Rotterdam, van 0 tot 100+. Humanitas helpt deze mensen hun leven op hun eigen manier te blijven leven. Zo zelfstandig mogelijk. Voor hen bieden we een breed en afgestemd palet aan zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Zowel in huis als thuis.

Het Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel (ESSM) van Stichting Humanitas biedt gespecialiseerde ondersteuning aan sekswerkers, slachtoffers van mensenhandel, mensen met hiv, LHBTI+’s en anderen die vragen hebben op het gebied van seksuele- en genderdiversiteit.

De vacature voor Maatschappelijk werker is voor de afdeling Prostitutie Maatschappelijk Werk (PMW).

Functieomschrijving & werkzaamheden

PMW richt zich op hulp- en dienstverlening aan sekswerkers, voormalig sekswerkers en mensen die slachtoffer van mensenhandel zijn geworden. Door het geven van advies, informatie en praktische en psychosociale hulp wil PMW bijdragen aan de emancipatie en (arbeids)positieverbetering van (ex)sekswerkers en slachtoffers mensenhandel. Vanuit PMW begeleid je mensen binnen kortdurende of langdurende hulpverleningstrajecten op maat, aansluitend bij de doelen van de cliënt.

Tevens verricht je online en offline veldwerk in de seksbranche en doe je telefonische bereikbaarheidsdiensten voor ons meldpunt jeugdprostitutie en mensenhandel.

Een ander onderdeel is het geven van voorlichting en training aan jongeren en sociale professionals. Samen met een collega geef je voorlichting over het stellen van en respecteren van grenzen, de gevaren van het internet en sociale media en het voorkomen van jeugdprostitutie en criminele uitbuiting van jongeren. Aandacht voor preventie van dadergedrag en signalering van actuele problematiek hoort daar zeker bij.

Het is noodzakelijk dat je oog hebt voor seksuele diversiteit, seksuele gezondheid en seksuele weerbaarheid en je kunt aansluiten bij onze visie.

Geen van je dagen zal waarschijnlijk hetzelfde zijn. Je moet houden van uitdaging en een ‘open mind’ hebben. Wij denken zelf dat een hbo’er MW of Sociaal Werk met de nodige ervaring, die zich herkent in bovenstaande uitdaging, degene is die wij zoeken. Als je tevens een seksuologische of didactische achtergrond hebt, word je uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Ben jij dat? Solliciteer dan!

Wat bieden wij?

  • Een tijdelijk dienstverband per direct voor de duur van zes maanden;
  • Een enthousiast team in een werkomgeving waarbinnen betrokkenheid en professionaliteit gecombineerd worden;
  • Een licht chaotische, maar toch georganiseerde werkomgeving;
  • De rest, daar komen we wel uit.

Het salaris is afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding conform de CAO Sociaal Werk schaal 8.

Sollicitatieprocedure

Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief en cv te mailen naar pmw@stichtinghumanitas.nl t.a.v. Irene de Haas, Manager ESSM. De functie is per 1 september 2021.

Meer informatie over het ESSM en onze visie vind je op www.humanitasexpertisecentrum.nl.

Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen.

Stichting Humanitas is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere organisaties maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Maatschappelijk werker Prostitutie Maatschappelijk Werk Stichting Humanitas Rotterdam Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel, 32 uur, zwangerschapsvervanging
Schuiven naar boven