Welzijnsmedewerker Groene Dagbesteding de Limani

Voor onze nieuwe Groene Dagbesteding zoeken wij een welzijnsmedewerker die niet bang is om in de modder te staan en het leuk vindt om met de natuur te werken. Voor onze cliënten willen wij een groene omgeving creëren waarin zij de mogelijkheid hebben om samen de moestuin te verzorgen, fruit en bloemen te plukken en creatief bezig te zijn. Ben je een gediplomeerde welzijnsmedewerker die met ons wil meedenken, groeien en ontwikkelen? Ben je creatief en heb je affiniteit met de natuur? Lees dan snel verder!

Waar ga jij werken?

Stichting Humanitas (Rotterdam, Capelle ad IJssel en Spijkenisse) biedt hoogwaardige zorg en dienstverlening aan de kwetsbare Rotterdammer van 18 tot 100+. Wij richten ons op verzorging, verpleging, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en medische behandeling. Onze kernwaarden zijn eigen regie, zoveel mogelijk zelf, betrokkenheid van naasten en denken in mogelijkheden. Humanitas is een algemene instelling zonder binding aan een levensbeschouwing. Bij Humanitas werken circa 2.500 medewerkers en 1.000 vrijwilligers in diverse regio’s en locaties. Voor meer informatie: www.stichtinghumanitas.nl

De locatie Laan van Oud Kralingen 50 opent naar verwachting in mei 2022 de woonvoorziening de Limani. Hier gaan 16 cliënten wonen in eigen appartementen met 24-uurs begeleiding. Bij deze cliënten is sprake van GGZ problematiek, ook kan er sprake zijn van een alcohol/softdrugs verslaving, deels met een dak- en/of thuisloos verleden. Deze cliënten hebben vaak moeite met het organiseren van het normale dagelijkse leven, het plannen van activiteiten en sociale contacten met familie, vrienden en kennissen. Daarnaast hebben cliënten regelmatig last van zowel somatische als psychische klachten die hen belemmeren bij dagelijkse bezigheden. De minimum leeftijd voor deze woonvoorziening is 45 jaar. De ondersteuning wordt volledig op de persoonlijke situatie van de cliënt afgestemd, waarbij wordt gekeken wat de cliënt zelf kan en waar echt (tijdelijk) ondersteuning bij noodzakelijk is. Stichting Humanitas Rotterdam werkt cliëntgericht en cliëntvolgend. De behoefte voor zorg en begeleiding is blijvend bij deze bewoners.

De Groene Dagbesteding is een vorm van dagbesteding op de Limani waarin de cliënt een zinvolle dag beleeft in een groene omgeving. Voor onze cliënten willen wij een groene omgeving creëren waarin zij de mogelijkheid hebben om samen de moestuin te verzorgen, fruit en bloemen te plukken en creatief bezig te zijn. Hiermee willen wij het welzijn van de cliënten bevorderen.

Hoe ziet jouw rol eruit?

In deze functie doen wij graag een beroep op jouw verbindende, creatieve en organisatorische karakter. Je weet jouw enthousiasme en goede zin over te brengen op anderen met als doel het motiveren en in beweging krijgen van collega’s en cliënten. Je bent gewend om proactief te werk te gaan en hebt een aanpakkersmentaliteit. Je bent een netwerker die goed is in het onderhouden én opbouwen van contacten met cliënten, familie, naasten en de wijk.

Je werkzaamheden bestaan o.a. uit:

  • Mede zorgdragen voor het activiteitenaanbod;
  • Activiteiten afstemmen op ontspanning, vergroten van zelfvertrouwen van onze cliënten en opbouwen van een dagelijks ritme in onze tuin;
  • Voeren van motiverende gesprekken, doorverwijzen en een luisterend oor bieden;
  • Ondersteuning en advies geven aan mantelzorgers.

Dit ben jij

Je vind het leuk om out-of-the box te denken, je hebt vernieuwende ideeën met betrekking tot dagbesteding en je vind het leuk om mee te bouwen aan deze nieuwe afdeling. Onze nieuwe enthousiaste collega staat stevig in zijn/haar schoenen en laat cliënten in hun waarde. Je kunt goed communiceren en op flexibele wijze omgaan met storend of complex gedrag. Daarnaast heb je een passie voor groen en ben je graag buiten.

Verder vragen wij:

  • Relevante beroepsopleiding niveau 4 (bijvoorbeeld SPW4/MMZ4) of een relevant diploma op MBO 3-niveau en hebt door kennis en ervaring een niveau 4 denkniveau verworven;
  • Kennis en ervaring met verschillende doelgroepen binnen de (ouderen)zorg (dementie, psychiatrie en sociaal isolement);
  • Affiniteit met de natuur;
  • Je bent standvastig en je hebt inlevingsvermogen.

Wij bieden

De functie van Welzijnsmedewerker is ingedeeld in FWG 35 conform CAO-VVT, het salaris bedraagt minimaal € 2.200,70 en maximaal € 2.937,68 bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Wij bieden leuke collega’s en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het fietsplan, een eindejaarsuitkering van 8,33% en collectieve zorgverzekeringen.

Deze functie is voor circa 12 uur per week. Wil je liever meer uren werken (24 tot maximaal 36 uur per week)? Dan is het mogelijk om als aanvulling te werken als GGZ begeleider op deze zelfde locatie.  Meer informatie over deze functie kun je hier lezen: vacature GGZ begeleider op de Limani.

Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Annemieke Post, manager dagbesteding en ontmoeten. Je kunt haar bereiken via 0612866367.

Humanitas in een notendop?

Solliciteren

Hebben wij je interesse gewekt? Stuur dan je sollicitatiebrief met CV onder vermelding van ”Welzijnsmedewerker Groene Dagbesteding” via deze sollicitatieknop
Solliciteer direct of mail beide documenten naar sollicitanten@stichtinghumanitas.nl

Stichting Humanitas is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere organisaties maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Welzijnsmedewerker Groene Dagbesteding de Limani
Schuiven naar boven