(Basis)Psycholoog in de ouderenzorg

Ben jij een ondernemende, leergierige en enthousiaste (basis-)psycholoog met affiniteit met de ouderenzorg? Ben je op zoek naar een afwisselende baan met veel regelmogelijkheden, beheren van je eigen agenda en werktijden, thuiswerkmogelijkheden en flexibiliteit? En krijg je energie van een leuke en informele sfeer tussen jou en collega’s? Dan zijn wij op zoek naar jou! Per direct is Stichting Humanitas op zoek naar een (basis-)psycholoog voor 16-36 uur per week.

Waar ga jij werken?

Stichting Humanitas levert onder meer zorg aan cliënten in verpleeghuizen die vanwege een lichamelijke aandoening of een dementieel beeld niet meer thuis kunnen wonen. Ook voor tijdelijke (herstel-)zorg (bijvoorbeeld na een operatie of val) en een revalidatietraject om weer zelfstandig te kunnen functioneren kan men bij Stichting Humanitas terecht.

De vakgroep psychologie bestaat uit: 1 GZ-psycholoog, 2 PioG’s, 8 basispsychologen en een psychodiagnostisch medewerker. De vakgroep psychologie werkt vanuit meerdere hoofdlocaties op diverse intramurale locaties van Humanitas in de regio Rotterdam. Binnen de vakgroep wordt veel waarde gehecht aan de ontwikkeling van zowel de psychologen als de ouderenzorg: zo is er om het jaar 1 opleidingsplaats voor de GZ-opleiding, zijn er regelmatig kennisoverdrachten en “lunch-and-learns” en wordt er in diverse werkgroepen gewerkt aan bijvoorbeeld het verbeteren van het neuropsychologisch onderzoek bij onze doelgroep.

Hoe ziet jouw rol eruit?

Jouw rol is heel wisselend! In de ochtend ben je creatieve oplossingen aan het bedenken voor een dame met dementie die “op het platteland aan het werken is” en onrustig door de gangen loopt omdat de koeien naar stal moeten. Na de lunch volg je een klinische les van een collega over een verhoogd valgevaar bij cliënten met de ziekte van Parkinson of een nieuwe psychologische test. En in middag ben je bezig met het werken aan nieuw beleid rondom bijvoorbeeld seksualiteit in het verpleeghuis of cultuursensitieve zorg om vervolgens thuis je onderzoeksverslagen uit te werken. Je sluit je werkdag af met een telefonisch overleg met een collega over een lastige casus waarin je met elkaar tot een plan komt. Je werkt samen met verschillende disciplines zoals de specialist ouderengeneeskunde, ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten. Daarnaast begeleid je zorgteams met wie je regelmatig overlegt over de cliënten op een afdeling en adviseer je hen hoe zij het welzijn van de cliënten kunnen verbeteren door gerichte omgangsadviezen. Er is veel vrijheid om cliëntgericht te werken waarbij wat je doet er echt toe doet voor de cliënt zonder dat er veel tijd verloren gaat aan het registreren van je werkzaamheden. Verder worden er in het jaar meerdere teamuitjes gepland met de vakgroep ter ontspanning en als teambuilding.

Welke talenten en ervaring neem jij mee?

  • Afgeronde universitaire opleiding psychologie;
  • Ervaring in de ouderenzorg is een pré;
  • Leergierigheid en een enthousiaste houding;
  • In bezit zijn van de LOGO-verklaring is een pré, deze kun je eventueel ook bij ons behalen.

Wij bieden:

  • Een plezierige en collegiale werksfeer;
  • Een aantrekkelijk salaris in FWG 65, conform de CAO VVT (maximaal € 5.939,16 bruto per maand bij een 36-urige werkweek);
  • Een arbeidsovereenkomst voor 16 tot 36 uur per week (afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur), waarbij je zelf beheer over je agenda hebt;
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, 8% vakantiegeld, fietsplan en collectieve zorgverzekeringen;
  • Pensioenopbouw bij pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Informatie

Heb je behoefte aan meer informatie of twijfel je nog of de ouderenzorg bij je past? Neem dan contact op met Sadhena Ganpat, psycholoog (06 – 23596568). Onder het genot van een kopje koffie of thee beantwoordt zij graag al je vragen of neemt je mee voor een rondleiding over een van onze afdelingen. Ook een meeloopdag behoort tot de mogelijkheden.

Over Humanitas

Stichting Humanitas (Rotterdam, Capelle ad IJssel en Spijkenisse) biedt hoogwaardige zorg en dienstverlening aan de kwetsbare Rotterdammer van 18 tot 100+. Wij richten ons op verzorging, verpleging, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en medische behandeling. Onze kernwaarden zijn eigen regie, zoveel mogelijk zelf, betrokkenheid van naasten en denken in mogelijkheden. Humanitas is een algemene instelling zonder binding aan een levensbeschouwing. Bij Humanitas werken circa 2.500 medewerkers en 1.000 vrijwilligers in diverse regio’s en locaties. Voor meer informatie: www.stichtinghumanitas.nl.

Humanitas in een notendop? Bekijk hier de animatie:

Solliciteren

Enthousiast geworden?! Stuur dan je sollicitatiebrief en cv onder vermelding van “psycholoog” via deze sollicitatieknop Solliciteer direct of mail beide documenten naar sollicitanten@stichtinghumanitas.nl.

Stichting Humanitas is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere organisaties maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

(Basis)Psycholoog in de ouderenzorg
Schuiven naar boven