Maatschappelijk werker voor Oekraïense vluchtelingen met een met een WLZ indicatie

Wil je echt iets betekenen voor de Oekraïense vluchtelingen met een met een WLZ indicatie? Dan hebben wij een mooie uitdaging binnen het professionele team ESSM (Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk & Mensenhandel) bij Humanitas. We denken in kansen en mogelijkheden en bij ons mag je juist jezelf zijn. Je ondersteunt de doelgroep in hun zorgvraag met oprechte aandacht en nog veel meer.

Wie zijn wij?

Het Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel (ESSM) van Stichting Humanitas biedt gespecialiseerde ondersteuning aan sekswerkers, slachtoffers van mensenhandel, mensen met hiv, LHBTI+ personen en anderen die vragen hebben op het gebied van seksuele- en genderdiversiteit.

Onder het ESSM vallen het Prostitutie Maatschappelijk Werk, het informatie- en dienstencentrum voor en door sekswerkers Door2Door, diverse opvangvoorzieningen voor slachtoffers van mensenhandel, Hiv Hulpverlening, LHBTI+Support, The Hang-Out 010 voor LHBTI+ jongeren en het Transkoor 010.

Hoe ziet jouw rol eruit?

Humanitas biedt opvang aan Oekraïense vluchtelingen met een WLZ indicatie. Het gaat om vluchtelingen met een zorgvraag, die op grond van een chronische ziekte voor langere tijd huisvesting nodig hebben. Je bent hun steun en toeverlaat.

Je voert diverse activiteiten uit op het gebied van ondersteunende gesprekken en praktische regelzaken. Je informeert, begeleidt, denkt mee, adviseert en verwijst door als er bijvoorbeeld medische en/of specialistische zorg nodig is. Ook wordt veel aandacht besteed aan hun psychische belastbaarheid. Het leven in de opvang en tijden van oorlog kunnen traumatische ervaringen geven.

Welke talenten en ervaring neem je mee?

Hou jij van uitdaging, ben je enthousiast, communicatief vaardig ondanks de taalbarrière en heb jij vooral een ‘open mind’? Dan ben jij zeker een goede aanvulling voor ons deskundig team. Daarnaast heb je een HBO-diploma Maatschappelijk Werk/ Social Work met relevante werkervaring en affiniteit met de doelgroep. Bij voorkeur spreek je de Oekraïense of Russische taal.

Als je tevens een seksuologische of didactische achtergrond hebt, word je uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Wij bieden:

  • Een functie waarin betrokkenheid en professionaliteit gecombineerd worden;
  • Een passend salaris afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding conform CAO Sociaal Werk schaal 8, het salaris bedraagt minimaal € 2.780,00 en maximaal € 3.961,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
  • Een arbeidsovereenkomst voor 18 uur per week;
  • Een uitdagende functie in een heel bijzonder werkveld;
  • Een team met gepassioneerde en deskundige collega’s;
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, 8% vakantiegeld, fietsplan en collectieve zorgverzekeringen;
  • Pensioenopbouw bij pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Informatie

Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met het secretariaat ESSM via 010- 2365212.

Meer informatie over het ESSM en onze visie vind je op www.humanitasexpertisecentrum.nl.

Solliciteren

Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief en CV onder vermelding van “MW Oekraine” te sturen via deze sollicitatieknop Solliciteer direct of te mailen naar sollicitanten@stichtinghumanitas.nl

Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen.

Stichting Humanitas is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere organisaties maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Maatschappelijk werker voor Oekraïense vluchtelingen met een met een WLZ indicatie
Schuiven naar boven