Teamleider Akropolis

Heb je een verpleegkundige achtergrond en beschik je over leidinggevende ervaring? Wil je graag deel uitmaken van een overwegend jong en enthousiast team dat graag met jou verder wil bouwen aan de kwaliteit van de zorg in verpleeghuis Akropolis? Stichting Humanitas Rotterdam heeft dan een mooie uitdaging voor jou!

Wie zijn wij?

Verpleeghuis Akropolis is de grootste locatie van Humanitas en is een levendig wooncomplex in de Rotterdamse wijk Hillegersberg met 225 bewoners. Een begrip in Rotterdam! Akropolis vormt samen met de Gerrit Spronkersflat, de Zilverlinde en het verpleeghuis Akropolis een woon-zorgcomplex. Het complex ligt midden in de wijk en goed bereikbaar. Centraal staat de twaalf verdiepingen tellende toren met daarin het verpleeghuis voor mensen die vanuit lichamelijke beperkingen zorg nodig hebben en mensen die door dementie zorg en persoonlijke aandacht nodig hebben.

De locatie is goed te bereiken met openbaar vervoer, fiets en auto en beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheid. Ook hebben we een restaurant waar jij in je pauze een broodje kan kopen.

Deze locatie wordt aangestuurd door vijf afdelingscoördinatoren en een locatiemanager. Akropolis ontwikkelt een leerklimaat waarbij deze locatie een opleidingslocatie wordt.

Hoe ziet jouw rol eruit?

Als teamleider (afdelingscoördinator) in Akropolis ben je verantwoordelijk voor de aansturing van 2 of 3 afdelingen. Je zorgt voor de juiste aansturing, begeleiding en coaching van een team professionele zorgprofessionals waaronder helpenden, verzorgenden, gastvrouwen, welzijnsmedewerkers en een (kwaliteits)verpleegkundige. Je stelt hen in de gelegenheid om de allerbeste zorg te verlenen door hen op allerlei fronten te faciliteren en te ondersteunen. Je voelt goed aan welke ruimte je de zorgprofessionals kan geven en weet altijd wat er speelt bij het team.

In deze uitdagende en afwisselende rol draag je zorg voor een effectieve en efficiënte inzet van je teamleden en bewaak je de kwaliteit van het zorgproces. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de realisatie van de bedrijfsmatige doelstellingen van de afdeling(en) en rapporteer je aan de locatiemanager. Je ontwikkelt de afdelingen naar hoog specialistische zorg. Waar nodig spring je bij in de dagelijkse verpleging, verzorging en begeleiding en speel je in op de actuele situaties die je signaleert binnen je teams. Je bent zichtbaar voor de bewoners, familieleden en collega’s en onderhoudt contacten met de familieleden.

Daarnaast maak je onderdeel uit van het locatie MT en daarbij hebben afdelingscoördinatoren specifieke aandachtsgebieden.

Kortom een leuke en uitdagende rol voor een gedreven leidinggevende die in ieder probleem de oplossing ziet!

Welke ervaring en expertise neem jij mee?

Om bij ons aan de slag te gaan als afdelingscoördinator, beschik je over een management opleiding/ leidinggevende in de zorg en een diploma verpleegkundige. Daarnaast beschik je over goede communicatieve, sociale en leidinggevende vaardigheden, heb je HBO werk- en denkniveau en een open houding.

Verder:

 • Heb je ervaring met het op orde brengen en houden van het primaire zorgproces;
 • Beschik je over drie jaar coördinerende/ leidinggevende ervaring waardoor je bekend bent met alle zaken die daarbij komen kijken (denk aan verzuimbegeleiding, jaargesprekken, bezetting en kwaliteit van het team etc.). De administratieve taken die hierbij komen kijken zijn je niet vreemd;
 • Ben je kwaliteits- en resultaatgericht en heb je de ambitie om de zorg naar een hogere niveau van specialistische zorg te brengen;
 • Heb je (organisatie) sensitiviteit en eigenaarschap (oog voor detail, maar ook voor het geheel) en wil je een bijdrage leveren aan de gehele locatie Akropolis;
 • Kun je (multidisciplinair) samenwerken en zorg je voor samenspel met het locatiemanagement en de afdelingen;
 • Ben je enthousiast, initiatiefrijk, stressbestendig, flexibel en overtuigend. Je beschikt over een grote dosis inlevingsvermogen en je bent in staat je team te motiveren.

Wij bieden

Om je werk goed te kunnen doen, krijg je een laptop en een telefoon van de zaak en uiteraard ook leuke collega’s.

Daarnaast:

 • Een uitdagende functie, lerende organisatie, collegiale samenwerking en zelfstandigheid;
 • Aanstelling als afdelingscoördinator;
 • Een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week;
 • Salariëring conform de CAO VVT;
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantiegeld van 8%, het fietsplan, collectieve zorgverzekeringen en doorscholingsmogelijkheden;
 • Pensioenopbouw bij pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Oosterman, Locatiemanager Akropolis via telefoonnummer 010-2713800 of 06-22898228.

Solliciteren

Hebben wij je interesse gewekt? Stuur dan je sollicitatiebrief met CV onder melding van “AC Akropolis” via deze sollicitatieknop Solliciteer direct of mail beide documenten naar: sollicitanten@stichtinghumanitas.nl.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Stichting Humanitas is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere organisaties maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen.

Over Humanitas

Stichting Humanitas (Rotterdam, Capelle ad IJssel en Spijkenisse) biedt hoogwaardige zorg en dienstverlening aan de kwetsbare Rotterdammer van 18 tot 100+. Wij richten ons op verzorging, verpleging, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en medische behandeling. Onze kernwaarden zijn eigen regie, zoveel mogelijk zelf, betrokkenheid van naasten en denken in mogelijkheden. Humanitas is een algemene instelling zonder binding aan een levensbeschouwing. Bij Humanitas werken circa 2.500 medewerkers en 1.000 vrijwilligers in diverse regio’s en locaties. Voor meer informatie: www.stichtinghumanitas.nl.

Humanitas in een notendop? Bekijk hier de animatie:

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Teamleider Akropolis
Schuiven naar boven