Maatschappelijk werker Prostitutie Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel

Wil je echt iets betekenen voor sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel als gespecialiseerde hulpverlener? Bij Humanitas denken we in kansen en mogelijkheden en bij ons mag je juist jezelf zijn. Je ondersteunt onze doelgroep door het bespreekbaar maken van seksuele diversiteit, seksuele gezondheid en seksuele weerbaarheid. Je geeft oprechte aandacht aan onze doelgroep en nog veel meer.

Waar ga je werken?

Het Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel (ESSM) van Stichting Humanitas biedt gespecialiseerde ondersteuning aan sekswerkers, slachtoffers van mensenhandel, mensen met hiv, LHBTI+’s en anderen die vragen hebben op het gebied van seksuele- en genderdiversiteit.
De vacature voor Maatschappelijk werker is voor de afdeling Prostitutie Maatschappelijk Werk (PMW).

Hoe ziet jouw rol eruit?

PMW richt zich op hulp- en dienstverlening aan sekswerkers, voormalig sekswerkers en mensen die slachtoffer van mensenhandel zijn geworden. Door het geven van advies, informatie en praktische en psychosociale hulp wil PMW bijdragen aan de emancipatie en (arbeids)positieverbetering van (ex)sekswerkers en slachtoffers mensenhandel. Vanuit PMW begeleid je mensen binnen kortdurende of langdurende hulpverleningstrajecten op maat, aansluitend bij de doelen van de cliënt.

Tevens verricht je online en offline veldwerk in de seksbranche en doe je telefonische bereikbaarheidsdiensten voor ons meldpunt jeugdprostitutie en mensenhandel. Een ander onderdeel is het geven van voorlichting en training aan jongeren en sociale professionals. Samen met een collega geef je voorlichting over het stellen en respecteren van grenzen, de gevaren van het internet en sociale media en het voorkomen van jeugdprostitutie en criminele uitbuiting van jongeren. Aandacht voor preventie van dadergedrag en signalering van actuele problematiek hoort daar zeker bij. Het is noodzakelijk dat je oog hebt voor seksuele diversiteit, seksuele gezondheid en seksuele weerbaarheid en je kunt aansluiten bij onze visie.

Welke talenten en ervaring neem je mee?

Hou jij van uitdaging, ben je enthousiast, communicatief vaardig en heb jij vooral een ‘open mind’? Dan ben jij zeker een goede aanvulling voor ons deskundig team. Daarnaast heb je een diploma Maatschappelijk Werk/ Sociaal Werk met relevante werkervaring en affiniteit met onze doelgroep of ben je ervaringsdeskundig. Als je tevens een seksuologische of didactische achtergrond hebt, is dat een grote pré.

We zitten momenteel in een transitiefase en zijn daarom nadrukkelijk op zoek naar kandidaten met een stabiele levenshouding en een ruime werkervaring, liefst in maatschappelijk werk.

Wij bieden:

  • Een functie waarin betrokkenheid en professionaliteit gecombineerd worden;
  • Een passend salaris afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding conform CAO Sociaal Werk schaal 8, het salaris bedraagt minimaal € 2.780,00 en maximaal € 3.961,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
  • Een arbeidsovereenkomst voor 32 uur per week;
  • Een uitdagende functie in een heel bijzonder werkveld;
  • Een team met gepassioneerde en deskundige collega’s;
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, 8% vakantiegeld, fietsplan en collectieve zorgverzekeringen;
  • Pensioenopbouw bij pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Solliciteren

Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief en CV te mailen naar sollicitanten@stichtinghumanitas.nl t.a.v. Ruud Jan Verhoeff, Coördinator Hulpverlening ESSM.
Meer informatie over het ESSM en onze visie vind je op www.humanitasexpertisecentrum.nl. Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Ruud Jan Verhoef, Coördinator Hulpverlening ESSM, telefoonnummer 06 – 23709772.

Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen.

Stichting Humanitas is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere organisaties maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Over Humanitas

Stichting Humanitas (Rotterdam, Capelle ad IJssel en Spijkenisse) biedt hoogwaardige zorg en dienstverlening aan de kwetsbare Rotterdammer van 18 tot 100+. Wij richten ons op verzorging, verpleging, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en medische behandeling. Onze kernwaarden zijn eigen regie, zoveel mogelijk zelf, betrokkenheid van naasten en denken in mogelijkheden. Humanitas is een algemene instelling zonder binding aan een levensbeschouwing. Bij Humanitas werken circa 2.500 medewerkers en 1.000 vrijwilligers in diverse regio’s en locaties. Voor meer informatie: www.stichtinghumanitas.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Maatschappelijk werker Prostitutie Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel
Schuiven naar boven