GZ-Psycholoog

De ouderenzorg was nog nooit zo dynamisch als nu! Werk jij vanuit je passie met cliënten met vooral psychogeriatrische, gerontopsychiatrische en somatische problematiek en wil je meer vrijheid in je agenda maar toch het verschil maken bij onze cliënten? Dan is werken bij Humanitas echt iets voor jou.

Waar ga jij werken?

Stichting Humanitas levert onder meer zorg aan cliënten in verpleeghuizen die vanwege een lichamelijke aandoening of een dementieel beeld niet meer thuis kunnen wonen. Ook voor tijdelijke (herstel-)zorg (bijvoorbeeld na een operatie of val) en een revalidatietraject om weer zelfstandig te kunnen functioneren, kan men bij Stichting Humanitas terecht.

De vakgroep psychologie bestaat uit: 2 GZ-psychologen, 2 PioG’s, 9 masterpsychologen, 1 stagiaire en een psychodiagnostisch medewerker. De vakgroep werkt vanuit meerdere hoofdlocaties op diverse intramurale locaties van Humanitas in de regio Rotterdam. Binnen de vakgroep wordt veel waarde gehecht aan de ontwikkeling van zowel de psychologen als de ouderenzorg: zo is er om het jaar een opleidingsplaats voor de GZ-opleiding, zijn er regelmatig kennisoverdrachten en “lunch-and-learns” en wordt er in diverse werkgroepen gewerkt aan bijvoorbeeld het verbeteren van het neuropsychologisch onderzoek bij onze doelgroep.

Hoe ziet jouw rol eruit?

Als GZ-psycholoog vervul je een belangrijke rol binnen het multidisciplinair team maar ook voor onze diverse cliënten. Naast de reguliere werkzaamheden zoals psychosociale interventies, psychodiagnostisch onderzoek naar cognitie, stemming en gedrag en geef je ook adviezen aan verplegend personeel, behandelaren en familie over de benadering van cliënten.

Je inhoudelijke werkzaamheden worden zoveel mogelijk “evidence based” en als “best practice” uitgevoerd, omdat er nog weinig wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de oudste ouderen.

Ook mag je werk- en praktijkbegeleiding bieden aan startende psychologen en psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog.

Wat maakt werken bij Humanitas juist zo anders?

Er is veel vrijheid om cliëntgericht te werken waarbij hetgeen je doet er echt toe doet voor de cliënt, zonder de registratiedruk van bv het zorgprestatiemodel. Je hebt te maken met een diversiteit aan doelgroepen en ziektebeelden die je kunt behandelen. Denk hierbij aan PG, somatiek en eerste lijnszorg. Je krijgt veel ruimte voor je eigen creativiteit om je behandelingen uit te voeren en je agenda vrij in te delen.

Welke talenten en ervaring neem jij mee?

Ben jij een GZ-Psycholoog met passie voor het vak en interesse in de doelgroep ouderen? Met jouw expertise ben je van grote betekenis voor de ouderenzorg. Ben jij creatief en kijk je graag naar mogelijkheden? We hebben de ambitie om de door ons geleverde zorg naar een hoger plan te tillen en ons als team verder te ontwikkelen en daar hebben wij jou voor nodig.

Functie-eisen:

 • Een afgeronde opleiding tot GZ-psycholoog;
 • Minimaal 2 jaar BIG-geregistreerd en werkzaam als GZ-psycholoog;
 • Je vindt het leuk om een rol te hebben in de GZ-opleiding;
 • Affiniteit met onze doelgroep ouderen.

Wij bieden:

 • Een plezierige en collegiale werksfeer;
 • Mogelijkheid om ook thuis te werken, laptop en werktelefoon worden hierbij gefaciliteerd;
 • Een aantrekkelijk salaris in FWG 65, conform de CAO VVT (maximaal € 5.939,16 bruto per maand bij een 36-urige werkweek);
 • Een arbeidsovereenkomst voor 8-36 uur per week (afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur). Een overeenkomst van minimaal 18 uur heeft onze voorkeur vanwege onze opleidingsambities en de eisen t.a.v. de opleidersrollen voor de GZ-opleiding.
  Je hebt beheer over je eigen agenda;
 • Een jaarlijks opleidingsbudget voor het volgen van bij- en nascholing(en).
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, 8% vakantiegeld, fietsplan en collectieve zorgverzekeringen;
 • Pensioenopbouw bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een hecht team waarin we het samenwerken, elkaar steunen team- en werkplezier belangrijk vinden. We organiseren in het jaar meerdere teamuitjes met de vakgroep.

Informatie

Heb je behoefte aan meer informatie of twijfel je nog of de ouderenzorg bij je past? Neem dan contact op met Bernadette Haan, GZ-psycholoog | WZD-functionaris, telefoonnummer 010 271 3800. Onder het genot van een kopje koffie of thee beantwoordt zij graag al je vragen of neemt zij je mee voor een rondleiding over een van onze afdelingen. Ook een meeloopdag(deel) behoort tot de mogelijkheden.

Solliciteren

Enthousiast geworden?! Stuur dan je sollicitatiebrief en cv onder vermelding van “GZ-psycholoog” via deze sollicitatieknop Solliciteer direct of mail beide documenten naar sollicitanten@stichtinghumanitas.nl.

Stichting Humanitas is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere organisaties maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen. Deze vergoeden wij aan je met je eerste salarisbetaling

Over Humanitas

Stichting Humanitas (Rotterdam Rijnmond) biedt hoogwaardige zorg en dienstverlening aan de kwetsbare Rotterdammer van 18 tot 100+. Wij richten ons op verzorging, verpleging, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en medische behandeling. Onze kernwaarden zijn eigen regie, zoveel mogelijk zelf, betrokkenheid van naasten en denken in mogelijkheden. Humanitas is een algemene instelling zonder binding aan een levensbeschouwing. Bij Humanitas werken circa 2.500 medewerkers en 1.000 vrijwilligers in diverse regio’s en locaties. Voor meer informatie: www.stichtinghumanitas.nl.

Humanitas in een notendop? Bekijk hier de animatie:

Acquisitie door werving- en selectiebureaus, uitzendbureaus of anderszins naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

GZ-Psycholoog
Schuiven naar boven