Sociaal Makelaar

Ben jij een enthousiaste ware verbinder met de wijk? Heb jij oog voor maatschappelijke vraagstukken en denk je in kansen en talenten? Welzijn op de Hoek in Hoek van Holland, onderdeel van Stichting Humanitas is op zoek naar een Sociaal Makelaar.

Waar ga jij werken?

De Hoekstee is een grootschalige multifunctionele wijkaccommodatie met een aangebouwde sporthal. De Hoekstee is het Huis van de Wijk in Hoek van Holland en herbergt verschillende (wijk)organisaties zoals Stichting Humanitas. Welzijn op de Hoek stimuleert lokale initiatieven van bewoners en partijen uit de wijk en is er extra aandacht voor drie doelgroepen: jongeren, ouderen en kwetsbare bewoners.

Hoek van Holland kenmerkt zich als een rustige groene omgeving met een dorps karakter. De locatie is goed bereikbaar met de auto vanuit Den Haag/Monsters of Rotterdam/Schiedam/Maasluis en er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de wijk, maar uiteraard kan je ook met het OV naar Hoek van Holland.

Hoe ziet jouw rol eruit?

Welzijn op de Hoek ondersteunt en stimuleert bewoners om hun talenten in de volle breedte te ontwikkelen.  Als Sociaal Makelaar ben je gericht op de collectieve omgeving en samenlevingsgerichte ondersteuning in de wijk. De hulp en ondersteuning richt zich op sociaal gerelateerde vragen of behoeften van mensen op meerdere leefgebieden die impact hebben op hun sociaal en maatschappelijk functioneren.

Je focust je op verschillende gebieden, verbetert de leefbaarheid in de wijk en richt je op de participatie van de wijkbewoners en hun functioneren in de samenleving. Een van de belangrijkste onderdelen waar je mee bezig bent is preventie: je steunt mensen door hen het eigen vermogen te laten aanspreken en helpt mensen bij probleemoplossing wanneer zij dat niet op eigen kracht kunnen.

Uitgangspunt is het uitvoeringsplan met daarin de doelen op de specifieke leefgebieden (Zingeving/ Wonen en leefbaarheid/Werk, Opleiding en activiteiten/Sociale relaties/ Lichamelijk gezond/Psychische gezondheid/Financiën), waar verantwoordelijkheid voor wordt gedragen.

Welke ervaring en expertise neem jij mee?

Ben jij innovatief, flexibel en heb je analytisch vermogen? Je bent een echte netwerker die contact kan maken met bewoners van verschillende niveaus en culturen en professionals van de wijk. Je komt met nieuwe frisse ideeën om met ons verder te bouwen.

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde Hbo-opleiding;
 • Kennis van sociaal agogische gebieden;
 • Kennis van het sociaal domein en de sociale infrastructuur, waaronder van (collectieve) voorzieningen en gespecialiseerde ondersteuning;
 • Kennis van interventiemethodieken.
 • Kennis van en inzicht in sociaal gerelateerde vraagstukken op meerdere leefgebieden;
 • Kennis van en inzicht in de diversiteit aan leefstijlen van mensen
 • Specifieke vakkennis over de uitvoering van werkzaamheden op het eigen expertisegebied;
 • Kennis van de beroepscode voor de Sociaal Werker;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving.

Wij bieden:

Om je werk goed te kunnen doen, krijg je een laptop en een telefoon van de zaak en uiteraard ook leuke collega’s.

Daarnaast:

 • Een uitdagende functie, lerende organisatie, collegiale samenwerking en
  zelfstandigheid;
 • Een arbeidsovereenkomst voor 24-32 uur per week;
 • Salariëring conform CAO Sociaal Werk schaal 8;
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantiegeld van 8%, het fietsplan, collectieve zorgverzekeringen en doorscholingsmogelijkheden;
 • Pensioenopbouw bij pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ingrid Heuker of Hoek Manager Welzijn & Hulpverlening, telefoonnummer 0620429568 of bekijk – Welzijn op de Hoek

Solliciteren

Hebben wij je interesse gewekt? Stuur dan je sollicitatiebrief met CV onder melding van “Sociaal makelaar” via deze sollicitatieknop Solliciteer direct of mail beide documenten naar: sollicitanten@stichtinghumanitas.nl. Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Stichting Humanitas is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere organisaties maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen.

Over Humanitas

Stichting Humanitas Rotterdam biedt al meer dan 75 jaar zorg en ondersteuning aan mensen in de regio Rotterdam. Jong en oud. Wij zijn er voor iedereen, ongeacht iemands achtergrond of leefstijl. Ieder mens is uniek en juist dat maakt ons zo mooi. We bieden buurtwerk, praktische hulp aan huis of op locatie tot zorg in verpleeghuizen. Van hulp bij verslaving of na detentie tot het bijstaan van chronisch zieken, sekswerkers, mensen die kampen met eenzaamheid of ouders die vragen hebben over de opvoeding.
Onze kernwaarden bij wat we doen zijn:

 • Eigen regie;
 • Zoveel mogelijk zelf;
 • Betrokkenheid van naasten en denken in mogelijkheden.

Dat is slechts een greep uit ons aanbod. Wij werken met 2500 medewerkers en maar liefst 2000 actieve vrijwilligers die elke dag weer het verschil maken voor de stad, de regio en haar mensen. Wil je meer informatie over wat wij allemaal doen? Kijk opwww.stichtinghumanitas.nl voor meer informatie.

Acquisitie door werving- en selectiebureaus, uitzendbureaus of anderszins naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sociaal Makelaar
Schuiven naar boven