Bedrijfsjurist/Juridisch adviseur

Als bedrijfsjurist bij Stichting Humanitas ben je verantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen van het management, de Raad van Bestuur en (HR-) medewerkers bij juridische vraagstukken. Als bedrijfsjurist ben je een belangrijke schakel binnen de organisatie. Je wordt betrokken bij verschillende vraagstukken en onderdelen van onze veelzijdige organisatie.

Waar ga jij werken? 

Je komt te werken bij het bestuursbureau onder leiding van de bestuurssecretaris. Het bestuursbureau bestaat uit een relatief jong team. Binnen het team is er veel kennis en expertise op het gebied van bestuurlijke en juridische zaken.

Het team richt zich in de nieuwe organisatiestructuur op haar kerntaken op het gebied van: juridische zaken en bestuurlijke zaken, AVG en privacybescherming, klachten en vertrouwenskwesties, de medezeggenschap en governance.

Je standplaats is het hoofdkantoor Akropolis gevestigd in de Rotterdamse wijk Hillegersberg. Deze locatie is goed bereikbaar met het OV en beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheid.

Een persoonlijke noot van de bedrijfsjurist:

“In de afgelopen jaren heb ik met veel plezier als bedrijfsjurist gewerkt binnen een dynamische en stimulerende omgeving bij Humanitas. Mijn belangrijkste taak was het bieden van juridisch advies en ondersteuning aan verschillende afdelingen. Hierdoor was ik betrokken bij projecten en initiatieven op verschillende niveaus, van operationele zaken tot strategische beslissingen. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar de functie van bestuurssecretaris/manager bestuursbureau. Ik zie er naar uit om mijn rol als bedrijfsjurist over te dragen en je een warm welkom te heten binnen onze organisatie.”

Resultaatgebieden in een notendop:  

 • Je geeft advies inzake algemene juridische kwesties aan individuen, commissies, HR, management en Raad van Bestuur;
 • Je stelt, beoordeelt en onderhandelt over contracten met onze klanten, leveranciers en partners;
 • Je signaleert en beoordeelt in- en externe ontwikkelingen en wijzigingen in wet- en regelgeving en vertaalt deze naar beleidsvoorstellen en (aanpassing van) richtlijnen en procedures;
 • Je bent vraagbaak voor medewerkers met juridische vragen;
 • Je participeert vanuit juridische invalshoek in werkgroepen, in- en externe commissies en projecten.

Wat breng je mee? 

 • Afgeronde juridische opleiding op Wo-niveau en minimaal 3 jaar ervaring als (bedrijfs-)jurist of advocaat;
 • Uitstekende kennis van het Nederlandse recht, met name op het gebied van Contractenrecht en Arbeidsrecht.
 • Kennis van het Aansprakelijkheidsrecht, Gezondheidsrecht en/of Verzekeringsrecht is een pre;
 • Ervaring met het opstellen en onderhandelen van commerciële contracten;
 • Sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden;
 • Uitstekende communicatieve Nederlandse vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Resultaatgericht en proactief;
 • Teamplayer met het vermogen om zelfstandig te werken.

Wij bieden: 

 • Een gezellige, levendige en platte organisatie met veel mogelijkheden en collegiale samenwerking;
 • Contract van 32 uur (met mogelijkheid tot uitbreiding);
 • Hybride werken;
 • Een bij de functie passende salariëring conform de CAO VVT (afhankelijk van ervaring en kennis van rechtsgebieden);
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de beschikking over een smartphone en laptop, een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantiegeld van 8%, een fietsplan en collectieve zorgverzekeringen;
 • Pensioenopbouw bij pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Informatie 

Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Ghizlane el Marraki, bestuurssecretaris/manager bestuursbureau op het telefoonnummer: 06-82104392. Over de recruitmentprocedure kun je contact opnemen met de afdeling recruitment via 06-58948927.

Solliciteren 

Stuur je sollicitatiebrief en cv onder vermelding van “bedrijfsjurist” via deze sollicitatieknop Solliciteer direct of mail beide documenten naar sollicitanten@stichtinghumanitas.nl 

De vacature wordt zowel intern als extern gepubliceerd. Interne sollicitanten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Stichting Humanitas is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere organisaties maken wij ons sterk vóór gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen. Deze vergoeden wij aan je met je eerste salarisbetaling.

Over Humanitas 

Stichting Humanitas (Rotterdam Rijnmond) biedt hoogwaardige zorg en dienstverlening aan de kwetsbare Rotterdammer van 18 tot 100+. Wij richten ons op verzorging, verpleging, welzijn, maatschappelijke dienstverlening en medische behandeling. Onze kernwaarden zijn eigen regie, zoveel mogelijk zelf, betrokkenheid van naasten en denken in mogelijkheden. Humanitas is een algemene instelling zonder binding aan een levensbeschouwing. Bij Humanitas werken circa 2.500 medewerkers en 1.000 vrijwilligers in diverse regio’s en locaties. Voor meer informatie: www.stichtinghumanitas.nl.

Humanitas Boegbeeld 

ORANJE HART COMPETENTIES  

In de leiderschapspositie bij Humanitas draag je binnen je team een integrale verantwoordelijkheid en voel je je verantwoordelijkheid voor je eigen team- en Humanitas als geheel, ben je trots en koester je ons oranje hart.

Dat betekent dat je:

 • De interne- en externe ambassadeur van Humanitas bent in gedrag, woorden en keuzes en dus interesse hebt in alle onderdelen van onze organisatie en onze doelgroepen;
 • De Humanitas grondhouding met het daarbij behorende morele kompas draagt en uitdraagt in je eigen communicatie en handelen naar collega’s en buitenwereld;
 • De stad en haar problematieken begrijpt en relaties opbouwt met interne en externe stakeholders en hen actief met elkaar verbindt altijd gericht op het grotere belang van onze (toekomstige) cliënten; Oprecht geïnteresseerd bent in de ander;
 • De ander ziet en wilt begrijpen en je je benadering kunt aanpassen aan omstandigheden, situaties of wat de ander nodig heeft (in redelijkheid);
 • Vanuit je expertise en verantwoordelijkheid een sparringpartner bent voor collega-leiders in zowel het primaire- als ondersteunende proces;
 •  Focus houdt op het resultaat, dat je vanuit je verantwoordelijkheid beslissingen durft te nemen vanuit de integraliteit en dus ook weet wanneer je collega’s moet betrekken. Dat maakt dat je soms afwegingen maakt voor het grotere belang en concessies kunt doen aan deelbelangen;
 • Vanuit een helicopterview kijkt en denkt maar ook hands-on aanpakt als het nodig is en grote plannen kan omzetten naar concrete acties en daarin volhardend bent als het niet meteen gaat zoals gehoopt;
 • De juiste balans weet te vinden tussen zelfzorg en er zijn als het nodig is, dat je paraat bent, maar ook weet in te schatten hoe hiermee om te gaan en wanneer je zelf een beroep doet op collega-leiders;
 • Lef hebt en altijd zoekt naar (minder conventionele) oplossingen om de voorwaartse beweging te blijven maken en daarmee buiten de gebaande paden kan denken en tegelijkertijd binnen de afgesproken lijnen kan handelen;
 • Je handelen en beslissingen altijd transparant zijn.

#dekrachtvanhumanitas

Schuiven naar boven